GUIDELINES TO MAKE A BETTER STORY

Gairės geros video istorijos įrašymui

1 Naudokite daug šviesos (Auksinė taisyklė)

  • Jei įmanoma, filmuokite dienos šviesoje.

  • Atsistokite taip, kad langai arba pagrindinis jūsų šviesos šaltinis būtų priešais jus, o ne už jūsų.

  • Venkite šviesos virš galvos.

  • Filmuodami viduje, apsvarstykite galimybę naudoti žiedinę šviesą, kuri prisegama prie kompiuterio / telefono tam, kad padėtų apšviesti jūsų veida.

  • Prieš apsispręsdami dėl šviesos šaltinių, apsvarstykite, kokį efektą norite sukurti galutiniame savo video variante. Ar norėtumėte, kad jūsų subjekto veidas būtų apšviestas visiškai („švelnios“ arba „plokščios“ šviesos), ar norėtumėte šiek tiek šešėlių („stiprios“ šviesos)?

2 Naudokite švarų foną

  • Sąmoningai apsispręskite dėl filmavimo metu pasirinkto fono. Niekas neatrodo labiau neprofesionaliai nei netvarkingas arba dėmesį blaškantis fonas.

  • Nesudėtingas būdas savo video išgauti profesionalų įspūdį yra naudoti vienos spalvos foną. Siena, paklodė arba didelis ritinys išvyniojamo fono yra geri pasirinkimai. Įsitikinkite, kad jūsų subjektas stovi bent keletu pėdu nuo fono tam, kad išvengtumėte galinčių atsirasti šešėlių.

  • Taip pat gera mintis video filmuoti „profesionalioje“ aplinkoje: erdvėje, kurioje iš tikrųjų dirbate arba leidžiate savo laiką.

  • Būkite atsargūs ir nefilmuokite, jei jūsų kadro fone atsiduria langas arba kitas šviesą atspindintis paviršius. Savo pačių nenaudai galite atvaizde užfiksuoti kamerą. Be to, toks šviesos šaltinis kaip už jūsų subjekto atsiradęs langas gali nulemti, kad subjektas atrodys tamsus arba šešėliuotas.

1 pavyzdys – Švarus fonas

2 pavyzdys – Švarus fonas

3 Teisingai naudokite savo telefoną – visada horizontaliai, kraštovaizdžio formatu

Paprastas pirmas žingsnis, kaip išmokti kurti profesionalius video, tai – nepamiršti filmuoti kraštovaizdžio režimu: pakreipkite telefoną šonu. Vertikalūs ar portreto režimo video tinkami tik tada, kai planuojate juos peržiūrėti savo telefone. Tą akimirką, kai pamėginsite juos įsijungti televizoriuje, nešiojamajame kompiuteryje, planšetėje ar praktiškai bet kokiame kitame įrenginyje, netaisyklingas video orientavimas išduos mėgėjiško darbo ženklus.

4 Švarus garsas – būkite tikri, kad vieta yra rami ir nėra jokio išorinio arba vidinio triukšmo

  • Iš tiesų jūsų garso kokybė net svarbesnė už tą, kurią patirtumėte dėl to, kad video nufilmuotas profesionaliai. Dauguma žmonių sutinka peržiūrėti video, kuris nebuvo nufilmuotas aukšta raiška arba yra šiek tiek grūdėtas tol, kol visos kitos filmuko savybės išlieka patenkinamos. Tuo tarpu neaiškus, miglotas garsas paprastai yra tai, ko pakanka, kad bet kas spusteltų mygtuką „GRĮŽTI“ vos pora sekundžių po to, kai pradėjo video peržiūrą.

  • Venkite perpildytų kambarių, netoliese šnekančių žmonių – užfiksuokite momentą tylioje patalpoje su pakankamai šviesos.

  • Jei turite, naudokite mikrofoną. Užfiksuokite aiškų garsą pastatydami mikrofoną kuo arčiau savo subjekto. Apsvarstykite galimybes panaudoti filtrą, eliminuojantį galutinėje įrašo versijoje girdimus pyptelėjimus ir traškesius. Turėkite omenyje ir bet kokį kitą fono triukšmą, kurį gali įrašyti jūsų mikrofonas.

5 Venkite drebančių įrašų, jei reikia, nevenkite perfilmuoti iš naujo

  • Drebantys įrašai bet kokį profesionalų video pavers panašų į namuose kurtą filmuką (o taip pat – jo žiūrovams sukelti į jūros ligą panašų diskomfortą). Sunku kamerą išlaikyti visiškai stabilią, todėl, jei galite, pasistenkite jos nelaikyti visai. Vietoje to, naudokitės trikoju arba pastatykite ją ant tvirto paviršiaus.

  • Jei turite, visada, kai įmanoma, naudokite trikojį arba ieškokite tvirto paviršiaus – tokio kaip stalas (panašaus į vaizduojamą paveikslėlyje apačioje), ant kurio galėtumėte pastatyti savo kamerą.

6 Prieš filmuodami parenkite aiškų scenarijų

Į priekį suplanuokite savo video kūrimo procesą. Jei tai interviu, rekomenduojame iš anksto turėti parengtus klausimus ir drauge su kalbinamu žmogumi padaryti interviu repeticiją. Pasidalinkite su šiuo asmeniu klausimais, kad jis arba ji būtų pasiruošusi atsakyti. Galite įrašyti keletą variantų tam, kad vėliau turėtumėte galimybę išsirinkti geriausią variantą.

7 Naudokite savo telefone įdiegtą tinklelio funkciją – labai naudinga tam, kad išvengtumėte blogo kadravimo

  • Dauguma įrenginių turi šią funkciją, aktyvuojamą per nustatymus jūsų telefono kameros mobiliojoje aplikacijoje.

  • Tinklelis padės jums sulyginti savo video su telefono ekrano fone matomomis linijomis ir užtikrinti, kad jūsų filmukas kadruojamas taisyklingai.

  • Įrankis taip pat padeda komponuoti. Jei įrašinėjate žmones, pozicionuokite jų akis ties viršutine tinklelio linija.

Jei naudojatės iPhone, tinklelio funkciją galite aktyvuoti pasirinkę Nustatymai > Nuotraukos ir kamera > Tinklelis:

8 Filmuokite iš įvairių kampų

Įvairių kampų keitimas yra geras (ir paprastas) būdas praturtinti savo video vizualine raiška. Ši technika ypač naudinga, jei kuriate KAIP TAI PADARYTI filmukus, produkto demonstraciją arba kito tipo video, kuriuose kažką darote, o ne tik kalbate.

Gairės, kaip įrašyti gerą video istoriją

1 Įrašinėkite su „Voice Notes“ mobiliąja programėle tiesiai iš savo išmaniojo telefono, po to įrašą išsaugokite

2 Kontroliuokite atstumą tarp įrenginio ir mikrofono

3 Kalbėkite aiškiai, neskubėdami

4 Aiškiai ištarkite ilgus žodžius ir venkite mikčiojimo, neaiškiai sulietų frazių

5 Įkeldami audio, DIGIMI svetainės programėlėje išsirinkite paveikslėlį – taip patalpinto filmuko formatas būtų panašus į įprasto video

OUR PARTNERS